De was-Mount Everest

      1 reactie op De was-Mount Everest

Denk je net alles keurig gewassen en gevouwen in de kast te hebben, prijkt er alweer een volle wasmand in de badkamer. Ik verbaas me er iedere keer weer over hoe snel dat kan gaan. Gisteren was ‘ie toch echt helemaal leeg?! 

Ik verwijt de kinderen dat ze zich drie keer per dag omkleden en alles vervolgens in de was gooien, de baby dat hij te vaak buiten de lijntjes poept, manlief eerst alles door het hele huis heeft opgespaard en vervolgens de hele berg in de was mikt. Maar eigenlijk weet ik beter… 

Hoe onwerkelijk het soms ook lijkt; de proporties zijn toch echt normaal binnen een huishouden als dat van ons. En ja, de enige die als schuldige kan worden aangemerkt voor die overvolle wasmanden, ben ik toch echt zelf. Te lang toekijken hoe de berg was zich ontpopt tot de Mount Everest himself. En er vervolgens als een berg tegenop zien. En pas als het echt, echt, echt niet meer kan, kom ik in actie. Een staaltje lapzwanzigheid eerste klas dus. Maar goed, het eerste wasje zit er weer in. Een goed begin, is de halve berg, zullen we maar zeggen.

1 thought on “De was-Mount Everest

  1. Sarah

    Heeel herkenbaar! Ik probeer wel eens kleren twee dagen te laten dragen….om dan natuurlijk pas IN de klas die ene vlek te ontdekken….
    En altijd de strijk opsparen en dan elke zondag weer een wasberg!!! Tja….we doen het idd zelf

Gesloten voor reacties.