Toe aan vakantie….

      Reacties uitgeschakeld voor Toe aan vakantie….

zwembad resizedEn het is weer voorbij. Ieder jaar lijkt het sneller te gaan, die vakantie. De grijze muren van het kantoor doen mij nu al weer verlangen naar de zon. Waar ik vroeger met hernieuwde krachten terugkeerde op mijn werkplek, is dat tegenwoordig ver te zoeken. Tomeloze energie. Vol van nieuwe ideeën en plannen. Binnen een dag zat ik er al weer helemaal in. De laatste jaren is daar verandering in gekomen.
De eerste dag na de vakantie was vroeger eigenlijk een heerlijke werkdag. Even bijkletsen met collega’s onder het genot van een kop koffie. Vakantieverhalen delen en verder rustig je mail bijwerken en alvast wat dingen oppakken en uitzetten. Mijn mail heb ik dit jaar enigszins uitgelezen tijdens de vakantie, dus daar zit het werk niet in. Toch kan ik me er dit jaar niet toe zetten om echt aan het werk te gaan. Ik voel me moe, zo moe. Eigenlijk durf ik het niet hardop uit te spreken. Het kan ook eigenlijk niet, dat je na je vakantie doodmoe terugkomt. Eigenlijk schaam ik me dood dat ik me zo voel. Maar toch is het zo.

Ik vertel mij vakantieverhalen kort en bondig aan mijn collega’s. ’s Ochtends gingen we meestal met het hele gezin naar een stadje, marktje of even boodschappen doen (Met vier kids in een supermarkt: need I say more?). In de middag reden we dan naar het zwembad of een riviertje. Heerlijk even zwemmen en spelen. (Dat ik daar eigenlijk alleen maar bezig ben met het in toom houden van mijn dreumes van net één, vertel ik er maar niet bij…). Vervolgens met het hele spul naar huis om even te douchen (moeders weten dat dit bij kinderen niet altijd het meest makkelijke klusje is…) en aan te kleden. Daarna meestal weer de hort op om met (inmiddels ook oververmoeide) kids in een restaurantje te gaan zitten . Rond een uurtje of elf ligt iedereen onder de 10 te slapen. Eindelijk even een wijntje en een boek lezen! Nu ik het zo opschrijf…. is het ook niet zo raar dat ik echt toe ben aan vakantie! 🙂